В момента мениджърът на Челси Маурисио Почетино не е заплашен от уволнение заради слабите резултати на отбора, но ако лондончани не успеят да се класират за участие в евротурнирите за втора поредна година, аржентинецът може да плати с работата си. В момента "сините" са на десето място във временното класиране на Премиър лийг, изоставайки на три точки от седмата позиция. През миналия сезон седмото място осигури квота за Лигата на конференциите.

Според "Дейли Телеграф" бордът на директорите на Челси иска в края на сезона да има реално измеримо подобрение. Ако то не се случи, ще означава, че Почетино не се е справил със задачата си да запише по-добро представяне от миналата кампания. Тогава Челси завърши на 12-а позиция, което бе най-ниското класиране на отбора от 1994 година.

Почетино все още има шанс да осигури европейски футбол на Челси през следващия сезон през Премиър лийг, както и през "Карабао Къп" и ФА Къп. Въпреки че вчера загуби първия полуфинал в първия от споменатите турнири, Челси може да направи обрат в реванша срещу Мидълзбро и да се класира на финал. Ако триумфира в турнира, където Ливърпул и Фулъм са потенциалните съперници за финала, отборът на Почетино ще си осигури участие в плейофния кръг на Лигата на конференциите. Успех във ФА Къп пък би гарантирал място в груповата фаза на Лига Европа.