Един от бившите национали на Англия Стан Колимур призова Манчестър Ю да не назначава Гарет Саутгейт начело на отбора. Влизането на INEOS в управлението на „червените дяволи“ подсили слуховете, че клубът ще тръгне в различна посока по отношение на мениджърите. В момента Тен Хаг изглежда в добра позиция след спечелването на четвъртфинала срещу Ливърпул в ФА Къп, но до лятото много неща могат да се променят.

"Мисля, че Ман Юнайтед трябва да се насочи към мениджър, който в момента се справя много добре в своя клуб и има зад гърба си сериозен опит, включващ спечелени трофеи - за предпочитане в страни като Англия, Испания, Италия и Германия. Мога да си представя как феновете на Ман Юнайтед ще се отнасят към Саутгейт по същия начин, по който привържениците на Ливърпул гледаха на Рой Ходжсън. Той има добра автобиография, но те винаги ще бъдат възприемани като не много добри в резултат на това, че са англичани, не разиграват топката отзад и нямат онази огромна индивидуалност, която имат много мениджъри в големите клубове. Затова Саутгейт не би бил моят избор за горещия стол на "Олд Трафорд", написа в традиционната си колонка Стан Колимур.

Според Хари Магуайър пък Гарет Саутгейт трябва да остане възможно най-дълго в националния отбор. „Лъвовете“ са един от фаворитите за спечелване на европейското първенство през лятото. Саутгейт се подготвя да води Англия на четвърти голям форум. В предходните три достигна съответно до четвъртфинал, финал и полуфинал. Но сега Саутгейт е свързван с поста в Манчестър Ю.