Бившият треньор на Левски Славиша Йоканович е спряган за заместник на мениджъра на Челси Антонио Конте, пишат медиите в Англия.

49-годишният сърбин се справя повече от отлично начело на Фулъм от началото на 2018 година като тимът се е запътил със страшна сила към Висшата лига. Фулъм няма загуба в Чемпиъншип от декември насам и се бори със зъби и нокти за промоция в елита. В момента тимът е 4-и в класирането с актив от 65 точки. 

Конте остава в Челси при едно условие, няма общо с ШЛ

По всяка вероятност впечатляващата статистика е приковала вниманието на ръководството на "сините". Конте по всяка вероятност ще напусне треньорския пост след края на сезона, след като тимът никак не се представя добре през настоящия сезон в Премиършип. Челси на практика загуби шанса за титлата, тъй като е на цели 25 точки от лидера Манчестър Сити.

Освен това лондончани може и да не успеят да се доберат до топ 4, което би им коствало участието в Шампионската лига догодина. В момента тимът е пети в класирането с актив от 53 точки, на 5 от четвъртия Тотнъм.

Във Франция: ПСЖ никак не се бави, стартира офанзива за Конте

Иначе доскоро усилено се говореше, че бившият наставник на Барселона Луис Енрике е фаворит за поста. Йоканович обаче може и да му отмъкне позицията.

Той е бивш футболист на "сините", като е играл за Челси в периода от 2000 до 2002 година и има 39 мача с фланелката на тима.

Специалистът бе начело на Левски през 2013 година, но се задържа на поста по-малко от три месеца. Сърбинът успя да вкара Уотфорд във Висшата лига през 2015 година, но веднага след това бе уволнен. След кратък период в Макаби Тел Авив, той застана начело на "котиджърс". Договорът му е до лятото на 2019 година.