Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо за пореден път изтъкна факта, че неговият клуб не може да си позволи да изхарчи толкова много пари за нови футболисти, колкото лидерът във Висшата лига Манчестър Сити.

"Гражданите" са взели 16 нови играчи след идването на Пеп Гуардиола миналото лято, докато в Юнайтед бройката е доста по-малка, но "червените дяволи" похарчиха много сериозни суми за играчи като Ромелу Лукаку, Пол Погба, Виктор Линдельоф, Хенрих Мхитарян и Неманя Матич. 

"Не искам да отнемам нищо от постижението на Манчестър Сити и Пеп, неговия щаб и играчите - те заслужават много похвали. Но, когато той дойде, разполагаше с вратаря на Англия, не го хареса, след което взе вратаря на Барселона, не хареса и него и взе Андерсон. Взе крайните защитници на Тотнъм, Монако и Реал Мадрид. Ние можем ли да купим 6-7 играчи наведнъж. Можем ли да инвестираме 600-700 милиона паунда. Не. Така че е трудно. Парите правят разликата", коментира Моуриньо.

Португалският специалист разкри, че надали Юнайтед ще привлече нов футболист през януари, но очаква 2-3 нови попълнения през лятото, включително и един значителен трансфер от ранга на Лукаку и Погба./БГНЕС