Корейският нападател на Тотнъм Сон Хьон Мин не е спрял да плаче и след края на мача с Евертън (1:1). Азиатецът получи червен картон, след като предизвика зловещата контузия на португалеца Андре Гомеш от „карамелите“.

„В онзи момент гледката беше неприятна. Сон е опустошен. Той не спира да плаче и се обвинява, но според мен не е виновен. Това е най-приятният човек, който някога съм срещал“, обяви играчът на Тотнъм Деле Али пред „Би Би Си“.

GettyImages/Gulliver
30 снимки

Малко преди края на мача Сон Хьон Мин се сблъска във въздуха с Андре Гомеш, а след това португалецът падна лошо на терена и в този момент в него се вряза Серж Орие от Тотнъм. Виждайки случилото се кореецът още на терена се хвана за главата и беше в състояние на шок, когато получи червен картон за деянието си.

След края на двубоя всички играчи на Евертън се отишли в съблекалнята на Тотнъм, за да утешат Сон Хьон Мин, информира „Сън“.

„Мисля, чe Сон е чудесен футболист, въпреки че не го познавам лично. Не мисля, че преднамерено извърши нарушение. Видях колко му тежко в съблекалнята. Уверен съм на 100%, че действаше неумишлено“, коментира треньорът на „карамелите“ Марко Силва.

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино отчете, че и другият замесен негов играч – Серж Орие, е бил в тежко психологическо състояние след инцидента. Аржентинският специалист е заменил преднамерено футболиста с Хуан Фойт и след това веднага е отишъл в съблекалнята, за да го успокои.

„Съжаляваме за тежката ситуация с Андре Гомеш и му желаем бързо възстановяване. Сон Хьон Мин е разбит, но състоянието му се подобрява. Играчите на Евертън дойдоха в нашата съблекалня, за да го утешат“, призна Почетино.

„Всички в нашия клуб изпращат най-добрите си пожелания към Андре Гомеш и се надяваме на бързото му възстановяване“, написаха от Тотнъм в специално обръщение на профила си в „Туитър“.