Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че неговият тим е преоткрил магията в играта си в атака при успеха с 9:0 над Саутхямптън.

В последните си два мача "червените дяволи" допуснаха загуба с 1:2 от Шефилд Юнайтед и равенство 0:0 с Арсенал, но срещу "светците" успяха да запишат най-голямата си победа във Висшата лига от 1995 година насам, когато спечелиха със същия резултат срещу Ипсуич.

Играчите на домакините бяха улеснени и от факта, че Саутхямптън игра с 10 човека още от втората минута на двубоя, а в края гостите останаха дори с 9 души на терена.

"Очаквахме от играчите да покажат отново магията си и те излязоха и се забавляваха. Увереността е едно нещо, но тук ставаше въпрос за нашето моджо и енергия, да преоткрием нашия Х-фактор. Нямахме много мачове в последно време, в които можехме да седим и просто да се радваме на играта. Днес това забавление бе на лице и играчите се представиха много добре", каза Солскяер.

С победата Манчестър Юнайтед се изравни с Манчестър Сити на върха в класирането с по 44 точки, но "гражданите" са и с два мача по-малко. През сезон 2011/12 Сити и Юнайтед завършиха с равен брой точки в края на сезона, но "гражданите" взеха титлата заради по-добрата си голова разлика. Според Солскяер подобни възможности като тази срещу Саутхямптън не трябва да се пропускат.

"Трябва да използваш шансовете си в отворени мачове като този. Никога не знаеш кой точно фактор ще реши титлата. Ние знаем по-добре от всеки колко важна е головата разлика, защото вече веднъж изгубихме така титлата", добави Солскяер.

В събота "червените дяволи" приемат Евертън.