Отборът на Манчестър Юнайтед отпадна на ¼-финалите на ФА Къп, след като загуби от Лестър с 1:3 в неделния ден. Мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер пък бе на мнение, че поражението се дължи на натрупаната умора.

„В действията ни нямаше свежест, но това е обяснимо. В продължение на 3-4 месеца отборът игра отлично. Имахме мачове през три дни и направихме много добра серия. Просто умората в един момент си казва думата. Хвърлихме много сили в Милано и днес ни липсваше енергия“, заяви Солскяер.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

„Искахме да започнем силно и да си вдъхнем допълнителна увереност. Много от футболистите ни са изцедени физически, а други са играли твърде малко. В крайна сметка, не успяхме да се справим с един много корав съперник. Когато побеждаваме, го правим заедно. Когато губим - също. Не се сочим с пръст и не се обвиняваме“, продължи норвежецът.

„Сега се съсредоточаваме върху Висшата лига и Лига Европа. Да, искахме да стигнем до финала на „Уембли“, но все още има за какво да се борим до края на сезона. В първенството се справяме добре, но трябва да внимаваме, защото Лестър е близо до нас. Естествено, амбицирани сме да стигнем и колкото се може по-далеч в Лига Европа“, сподели още Солскяер.