Отборът на Лестър постигна победа над Манчестър Юнайтед и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Футболната асоциация в Англия. Тимът на Брендън Роджърс бе по-добрият отбор на стадион „Кинг Пауър” и заслужено се поздрави с крайния успех след 3:1.

В герой за "лисиците" се превърна нигерийският нападатели Келечи Ихеаначо, който вкара два гола и подаде на Юри Тилеманс за третия. За гостите от Манчестър, които излязоха с доста експериментален състав, почетното попадение вкара тийнейджърът Мейсън Грийнууд.

Двубоят на "Кинг Пауър" започна по-добре за домакините от Лестър, които можеха да открият след четвърт час игра, но удар на Джейми Варди бе спасен брилянтно от Дийн Хендерсън.

В 24-тата минута Лестър все пак откри резултата. Полузащитникът на гостите Фред подаде изключително лош пас към Хендерсън, който Ихеаначо пресече и с лекота превърна в гол за 1:0.

Попадението разбуди гостите и малко преди почивката Грийнууд изравни. Младежкият национал на Англия бе намерен от Пол Погба и с хубав удар възстанови равенството.

В 52-рата минута Лестър отново поведе чрез Тилеманс. Белгиецът получи подаване от Ихеаначо и с удар от границата на наказателното поле не остави шансове на Хендерсън за 2:1.

Десетина минути след гола мениджърът на гостите Оле Гунар Солскяер извърши четворна смяна, като в игра се появиха Бруно Фернандеш, Единсон Кавани, Люк Шоу и Скот Майктоминей.

Смените обаче не дадоха нужния резултат и в 78-мата минута Ихеаначо вкара нов гол, този път с глава, засичайки центриране от фаул на Марк Олбрайтън. С него нигериецът оформи крайния резултат и изпрати "лисиците" в топ четири на най-стария футболен турнир в света.

На полувремето на мача бе изтеглен и жребият за полуфиналите. В тях съперник на Лестър ще бъде отборът на Саутхямптън. В другия полуфинал ще се срещнат отборите на Челси и Манчестър Сити.

Gulliver/GettyImages
22 снимки