Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер даде пресконференция пред медиите преди утрешното домакинство на Норич във Висшата лига. Той говори за контузията на централния бранител Хари Магуайър, за сагата с капитана на „червените дяволи“ Ашли Йънг, както и за евентуални трансфери.

"Хари има шанс да играе утре. Беше нещо малко, не знам откъде дойдоха тези информации за сериозността на травмата. Може би сте се объркали с Хари Кейн“, заяви Солскяер.

„Хари Магиайър ще тренира днес и ще видим как се чувства. Той иска да играе. Ако няма проблем, винаги ще иска да играе. Направи го и срещу Уулвърхемптън. На почивката почувства дискомфорт, но беше непреклонен, че ще продължи да играе. Беше близо до това да играе и срещу Манчестър Сити, но просто не бе напълно готов", добави още норвежецът.

Относно евентуалния трансфер на капитана Ашли Йънг в Интер и като цяло дали ще има нови попълнения мениджърът заяви:

"Той е наш капитан. Има много спекулации, но ние сме свикнали с това. Ашли винаги се е отнасял професионално и е бил концентриран само върху отбора, така че не мисля, че това ще се промени. Дали ще си тръгне? Това ще обсъдим аз и той. В момента нямаме много здрави играчи, така че се нуждаем от всички. Работим с играчите, с които разполагаме. Ако нещо стане ще ви кажа. Не мога да кажа, че дали ще има трансфери, но не очаквам много входящи или изходящи такива“, каза специалистът.

Солскяер коментира шеговито слуховете, че е наблюдавал на живо изявите на халфа на Спортинг Бруно Фернандеш, тъй като е подновил интереса си към португалеца:

"Пак се връщаме към спекулациите. През цялото време ходим някъде и гледаме мачове, но няма никакво значение кога и къде съм бил. Това е играч, който е в друг клуб, и не мога и нямам право да говоря за него", допълни бившият играч на тима, който добави, че Джеси Лингард ще пропусне срещата с „канарчетата“ заради травма.