Легендарният бивш защитник на Арсенал Сол Кембъл даде своята оценка за нерадостната ситуация на клуба. Според някогашния английски национал загубата от Манчестър Сити във финала за Купата на Лигата е подчертала колко сериозна е кризата по отношение на липсата на лидерство  и „треньорските проблеми”.

„Топчиите” бяха унизени с 0:3 от Сити на „Уембли” в неделя и изпуснаха може би най-големия си шанс да завършат сезона с трофей. Поражението увеличи и без друго сериозното напрежение върху мениджъра Арсен Венгер.

Венгер недоволства, а дори рефер му се подиграл

„Арсенал има лидерски и треньорски проблеми, за които трябва да се погрижи”, каза 43-годишният Кембъл.

„Там трябва да се запитат дали на играчите изобщо им пукаше за този мач специално.  Дали докато излизаха на терена, те вече не вярваха, че са го загубили?”

„Ако все още бях част от отбора, щях да се опитам да доловя дали има такива настроения далеч преди началото на срещата. Бих искал да разбера с какви играчи и хора разполагам в клуба.”

Анри: Кой не би се интересувал от мениджърския пост в Арсенал?

„В някои играчи можеш да развиеш силен манталитет, но и те също трябва да помогнат. Трябва да прецениш отделните личности, а също така и отбора като цяло, за да не позволиш нещата да продължават така, ако дълбоко в себе си знаеш, че Арсенал не играе така”, допълни Кембъл.