Вангелис Маринакис, собственик на гръцкия шампион Олимпиакос, който беше разследван преди близо година за уреждане на мачове, е купил легендарния английски клуб Нотингам Форест. Маринакис е завършил сделката за придобиването на отбора от Лига Чемпиъншип с консорциум, който е оглавяван от гръцкия бизнесмен Сократис Коминакис, но парите са пристигнали от инвеститори от Кувейт.

По време на обвиненията Маринакис отхвърли всякакви обвинения, че е замесен в уреждане на мачове, както и че е използвал подобни схеми за поредната спечелена титла от Олимпиакос.

Пред радио Би Би Си той заяви:" Гарантирам, че нищо не се е случило. Не мога да спра опонентите ми да говорят с лошите си уста срещу мене. Около 80 души намериха имената си в този случай, в разследването на полицията. Аз много добре знам какво съм правил, така че няма как да бъда сред такива хора. Знам как се печелят титли и успехи по честен начин."

От Форест казаха, че няма да обявяват имената на нови собственици, докато сделката не бъде разгледана и одобрена от Футболната лига. След успехите през 80-те в Англия и Европа, клубът трайно се настани във второто ниво на английския футбол и крета там.