Нотингам Форест ще получи адекватно финансиране за привличането на футболисти, отговарящи на високото ниво във Висшата лига, гарантира собственикът на отбора Евангелос Маринакис. Неговият тим се наложи с 1:0 срещу Хъдърсфийлд в плейофа за класиране за английския футболен елит и така се завърна в него след 23 години отсъствие.

Маринакис, собственик и на гръцкия Олимпиакос, се сдоби с контролния пакет акции на Форест през 2017.

"Беше магическа вечер не само за мен, а и за хиляди, ако не милиони фенове в Обединеното кралство и по цял свят. Както казах и преди пет години, първата ни цел бе да върнем Нотингам Форест на мястото, на което клубът принадлежи. Сега искаме повече. Пак сме във Висшата лига и следващата цел е да се класираме възможно най-напред. За да бъде това възможно, ще отделим нужните финанси за нови футболисти", каза той в интервю за Скай Спортс.

В един момент в началото на сезона Форест бе на последно място в Чемпиъншип, което прави промоцията магическа. Според мениджъра Стийв Куупър, който пое отбора на това място през септември, футболистите никога не са загубили вяра в силите си.

"Нито веднъж не паднахме духом, когато изигравахме слаб мач и губехме. Само веднъж ни биха в поредни двубои и по ирония на съдбата това се случи срещу Хъдърсфийлд. Този клуб има магически сили и току-що напомнихме на света за това", каза Куупър.