Президентът на Ливърпул и един от собствениците в клуба – Том Уърнър открито заяви, че мениджърът на отбор Юрген Клоп ще остане начело, докато сам не изяви желание да си тръгне. Думите на американския бизнесмен дойдоха преди утрешния финал в Шампионската лига срещу Тотнъм.

Германският наставник изведе Ливърпул до втори пореден мач за трофея в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент. Неговият тим притискаше и до последния ден Манчестър Сити във Висшата лига, където все пак „небесносините” триумфираха с 1 точка повече пред мърсисайдци.

Миналата година Ливърпул падна с 1:3 от Реал Мадрид във финала на Шампионската лига, а сега се надява най-сетне да донесе първо отличие на Клоп, откакто той е част от английския футбол. „Видяхме играчите след финала миналата година и можеше да се види колко много ги боли тази загуба. Смятам, че играхме напълно равностойно на Реал до нещастната контузия на Мохамед Салах. Когато напуснеш Киев след нощ като онази, започваш да се чудиш кога ще стигнеш нов финал.”

„Огромно предизвикателство е да стигнеш толкова далеч. Със сигурност не сме очаквали да играем отново във финала още в следващия сезон. Не мисля, че Ливърпул е правил това от средата на 80-те години насам. Да се върнем обратно толкова бързо е чудесно, но още не сме постигнали поставената цел, а тя е победата.”

„Не получаваш толкова много рози за това, че си завършил втори. Нашият фокус е върху връщането на трофея в Ливърпул.”

Колкото до инвестициите на Фенуей Спортс Груп в Ливърпул, Уърнър добави: „Това е период на постоянен прогрес и е истинско удоволствие да наблюдаваме непрекъснатото подобрение в отбора. Времената за клуба са чудесни. Помня когато ние подсигурихме позицията си в Шампионската лига като един от отборите в топ 4, някои хора го счетоха за даденост, защото нашата цел беше спечелването на титлата. Ние сме неизмерно горди от целия тим и всичко, което Ливърпул постигна.”

„Философията ни произтича от убеждението, че когато има хора, които са оторизирани да работят като екип, се случват велики неща. Очевидно всичко започва от Юрген и неговото невероятно лидерство. Това е ключова част от всяко наше постижение тази година.”

„Юрген също така е заобиколен от изключително талантливи хора във футболната организация като Майкъл Едуардс (спортния директор), Бари Хънтър (главния скаут), Дейв Фалоус (отговорник по селекцията) и Пеп Линдерс (асистент-мениджър), както и много други.”

„Нов договор за Клоп? Не искаме да обсъждаме ситуацията публично, особено толкова скоро преди финала. Мисля обаче, че всички знаят какво е мнението ни за него. Вече веднъж му удължихме договора. Единственото, което мога да кажа, е, че той може да остане дотогава, докато му се иска. Вярваме, че той е отдаден на Ливърпул”, заяви Уърнър.

Още по темата:

Клоп: Няма нищо вярно в слуховете за Ювентус

Скритият коз на Клоп - анализатор, работил в Тотнъм

Жозе напомни загубените финали на Клоп: Ще му е много трудно

В Италия взеха да търсят колко струва да се купи Клоп