Единственият отпаднал английски евроучастник Бърнли най-после зарадва феновете си в гостуване. "Виненочервените" записаха първи успех навън от почти половин година насам, като треснаха Кардиф в Уелс с 2:1. 

За последно момчетата на Шон Дайш биха Уотфорд на 7 април далеч от дома и оттогава наредиха само равенства и загуби като гости. Но с попаденията на Йохан Гудмундсон и Сам Воукс, сложиха край на тази черна серия. Между техните голове се разписа Джош Мърфи за "сините", но не успя да донесе поне точка за тима си. 

Първата част на мача не предложи попадения, макар че имаше доста интересни ситуации. Матей Видра и Джеймс Тарковски изпуснаха за гостите, докато Калъм Патерсън и Виктор Камараса не бяха точни за домакините. 

Най-чистата ситуация през първото полувреме се откри за Кардиф в 18-та минута. Тогава Джош Мърфи се оказа на стрелкова позиция и отправи опасен изстрел, който обаче срещна лявата греда и попадение така и не падна. 

Отново домакините имаха два страхотни шанса между 33-та и 36-та минути. При първата Сол Бамба не можа да се разпише от чиста позиция, а при втората Кенет Зохоре пропиля страхотното положение, след като ударът му беше избит от Джо Харт. 

Пак домакините могат да съжаляват, че не откриха в 42-та минута, когато ударът на Калъм Патерсън беше спасен от вратаря. Така в крайна сметка почивката дойде без отбелязани попадения, а развръзката остана за втората част. 

С на практика първата си чиста ситуация Бърнли откри резултата в 51-та минута. Тогава след еидн бързо изпълнен тъч Ашли Уестууд овладя топката и напредна почти до аутлинията, откъдето центрира балонно на далечната греда. Там Йохан Гудмундсон надскочи прекия си пазач и от нулев ъгъл стреля в малкото пространство между гредата и крака на Джо Харт - 1:0. 

Само три минути след това домакините изпуснаха да изравнят, след като ударът на Виктор Камараса от около точката на дузпата беше избит от вратаря. Но в крайна сметка Кардиф най-после стигна до попадение след изтичане на час от началото на мача. 

Тогава Бруно Екуеле направи страхотен пробив по десния фланг и с невероятен пас намери Джош Мърфи около точката на дузпата непокрит. Неговият удар беше фалцов и изключително добре насочен, за да препарира вратаря за 1:1. 

След това Мърфи изпусна две чисти ситуации за пълен обрат, а в герой се превърна Джо Харт с намесите си. След втората от тях стана и атаката за втория гол на Бърнли. При нея Йохан Гудмундсон в 70-та минута центрира за Сам Воукс, който дори приклекна, за да бие с глава от около 10-ина метра и да преодолее вратаря за 2:1. 

До края на мача Джош Мърфи се превърна в антигерой за Кардиф с двата си невероятни пропуска, които лишиха тима му поне от точка. А с оглед на показаното на терена в този мач, тя никак нямаше да е незаслужена. 

След тази развръзка Бърнли събра вече 7 точки и се измъкна от опасната зона, изкачвайки се до средата на таблицата. Кардиф пък продължава вече седем мача без успех и със само две точки е предпоследен в калсирането.