Легендарният бивш полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс отчете явната промяна в игровото поведение на Пол Погба, откакто Оле Гунар Солскяер застана начело на „червените дяволи”. Според някогашния английски национал може да се заключи, че по времето на Жозе Моуриньо като наставник французинът е играел единствено воден от индивидуалните си интереси.

25-годишният Погба се завърна при „червените дяволи” през 2016 година, като те платиха 89 милиона паунда за тази привилегия, след като го изтърваха в юношеските му години. За жалост голяма част от втория му престой в клуба мина на приливи и отливи, докато начело на тима не застана Солскяер. Оттогава формата на световния шампион се промени драстично и в по-малка или по-голяма степен той наистина действа и се държи като играча, от когото се очаква да предвожда отбора.

„Трудно е това, което Оле очевидно успя да постигне. Не съм много сигурен, че Алегри в Ювентус щеше да има същото отношение към Погба”, коментира Скоулс.

„Според мен всичко зависи от играча. Аз от доста време съм сред най-големите му критици и мразех тази своя роля, но причината да го правя беше, защото съм играл редом до момчето.”

„Виждал съм през годините с колко талант е надарен. През първата част от този сезон и може би през по-голямата част от миналия той просто играеше за себе си. Смятам, че той загуби напълно уважението си към мениджъра (Моуриньо – б.р.), което не одобрявам в пълна степен. Сега го виждаме да играе с интелекта си, затова съумява да използва качествата, с които разполага. Видяхте в хода на последните 8-10 мача какъв футболист е той и какъв може да бъде”, добави Скоулс.