В днешно време социалните медии не са само място за забавление, а имат и много важна роля. Това си припомниха от Байер Леверкузен след една шега, която определено не се хареса на вратаря на Арсенал Петър Чех, заради която "аспирините" дори трябваше да се извиняват на чеха.

Причината бе една комична изява на Чех в дербито с Манчестър Сити, загубено с 0:2. При един нелеп опит за пас стражът бе на косъм от това да си вкара автогол.

От "аспирините" пък отговориха на видеото с "Може би познаваме човек...", след което публикуваха видео на своя бивш вратар Бернд Лено, демонстриращ добра игра с крака.

Целта явно бе промотирането на Лено, който в мача със Сити остана на резервната скамейка на "топчиите".

Чех обаче отговори гневно: "В Арсенал споделяме важни ценности, които ни правят голям клуб не само на футболния терен. Честна конкуренция, професионализъм и спортсменство са най-важните неща, на които учиш младите футболисти и е тъжно да видя, че други клубове не споделят тези ценности".

Малко по-късно пък от акаунта на Байер се извиниха на Чех. "Здравей, Петър. Изглежда нашата шега, че искаме да видим Лено, нашият бивш играч, в действие, е приема малко по-остро/лично, отколкото сме искали. Беше просто шега. Всички ние сме за ценностите, които заявяваш и желаем на теб и твоят голям клуб всичко най-добре. Хубаво спасяване лице в лице с Агуеро!"