Английската футболна асоциация ще започне разследване на подозрителни залагания, свързани със жълтия картон на защитника на Оксфорд - Киърън Браун, при загубата на тима от Арсенал, информира "Дейли Мейл". "Артилеристите" спечелиха с 3:0 срещу тима от Лига 1 в срещата от турнира за ФА Къп след гол с глава на Мохамед Елнени и две попадения на Еди Нкетия.
 
24-годишният национал на Северна Ирландия - Киърън Браун, получи картона в 59-ата минута след нарушение срещу Нкетия. Това беше единственото официално предупреждение в срещата.
 
"Дейли Мейл" твърди, че ФА разполага с доказателства относно предполагаема корупция, включително телефонни съобщения преди началото на двубоя, които твърдят, че Браун ще получи картон заради залагания. В една от кореспонденциите се виждал фиш за залог, в който са поставени около 200 паунда за жълт картон на Браун при коефициент 8 към 1.
 
"Оксфорд Юнайтед може да потвърди, че е бил уведомен за конкретно обвинение за нередовни залагания около нашия мач за ФА Къп срещу Арсенал в понеделник вечерта. Клубът ще сътрудничи изцяло на разследването и докато то продължава, не сме в състояние да даваме повече коментари", се казва в съобщението на Оксфорд Юнайтед.
 
Част от тима е бившият нападател на ЦСКА - Яник Вилдсхут, който срещу Арсенал се появи в игра като резерва.