Арсенал успя да постигне комфортна победа с 3:0 срещу Оксфорд в двубой от третия кръг на ФА Къп. Мохамед Елнени успя да отбележи за "артилеристите" с 63-а минута. Еди Нкетия покачи в 70-а минута. Нкетия отново беше точен 6 минути по-късно, за да оформи крайният резултат. 

47 снимки

Първите 20 минути очаквано включваха засилен натиск от гостите по отношение на владеенето на топката, но реалните голови ситуации напълно липсваха. 

В 35-ата минута играчите на "артилеристите" претендираха за дузпа за игра с ръка на защитник на Оксфорд, който блокира удар на Букайо Сака. Съдията обаче прецени, че няма основание да посочи бялата точка.

До края на полувремето обаче и двата тима не успяха да направят нещо по-интересно и първите 45 минути завършиха без точен удар в някоя от двете врати.

В началото на втората част домакините създадоха една от първите си по-интересни атаки. Матю Тейлър получи прекрасен пас зад защитата, но сантиметри не му достигнаха да догони топката и тя бе уловена от вратаря Матю Търнър.

Арсенал бързо се активизира и в 55-ата минута Букайо Сака направи хубав пробив в наказателното поле, отправи удар, който обаче бе избит от защитник пред голлинията.

В 63-а минута, все пак, лидерът във Висшата лига стигна до своето. След центриране от свободен удар Мохамед Елнени засече с глава и даде шанс на МакГинти за 1:0. Само седем минути по-късно Нкетия беше изведен сам срещу вратаря и не сбърка за 2:0. 

Стрелецът отново успя да се разпише в 76-а минута за класическия аванс от 3:0. 

ОксфордМакГинти, Лонг, Муур, Браун, Андерсон, Бранаган, Бейт, Самюел, Бодин, Тейлър, Мърфи;

АрсеналТърнър, Томиясу, Холдинг, Габриел, Тиърни, Виейра, Локонга, Елнени, Сака, Мартинели, Нкетия;