Скандал разтърси Челси часове преди гостуването на Лестър от 21-ия кръг на Висшата лига, пише Daily Mail. Нападателят Диего Коста и мениджърът на тима Антонио Конте са имали конфликт, който според английската преса поставя на карта бъдещето на натурализирания испанец в клуба.

Коста даде обяснения за скандала с Педро

Коста се е оплакал, че има болки в кръста, като е пожелал да не играе срещу действащия шампион. Според информацията острието на тима от „Стамфорд Бридж“ се опасявал, че се касае за стара травма. След като лекарите прегледали играча обаче констатирали, че състоянието му не е толкова притеснително и той има възможност да се включи в срещата.

Искри между Педро и Коста по време на лондонското дерби

Твърди се, че след като чул мнението на медиците, Конте е разговарял на висок тон с Коста. Играчът не попадна в групата на „сините“ за важното гостуване.

Коста призна, че бил на крачка от напускане на Челси

На Острова припомниха, че неотдавна се разпространиха слухове, че от Челси искат да удължат договора на Коста. След случилото обаче се появили нотки на съмнение дали да се стигне до подобен развой.  

От началото на сезона Коста е водещ голмайстор в Премиършип с 14 попадения. 

Челси гостува на Лестър в събота, 14 януари, от 19.30 часа. Срещата ще може да следите по DIEMA SPORT 2 и по GONG PLAY.  „Сините“ са лидер в класирането с 49 точки. Лестър е 15-и с 21.