Не без драма Манчестър Сити се класира за полуфиналите на Купата на Лигата. „Гражданите“ минаха в следващия етап, след като елиминираха Лестър след продължения и дузпи.

Момчетата на Хосеп Гуардиола водеха до самия край на срещата с гол на Бернардо Силва. В заключителните минути на 8-минутното продължение съдията отсъди дузпа в полза на „лисиците“, която бе реализирана от Джейми Варди – 1:1. В двете продължения не последва промяна и така се стигна до рулетката на 11-метровите наказателни удари, които решиха полуфиналиста.

Първата по-интересна ситуация в мача бе в полза на „гражданите“. Илкай Гюндоган достигна до една отбита топка и от границата на наказателното поле стреля, но не успя да насочи достатъчно добре удара си и така той се оказа лесна плячка за отбраната.

Манчестър Сити поведе след 26 минути. Илкай Гюндоган проби през центъра, стигна до дъгата на наказателното поле и пусна надясно към Бернардо Силва, който малко преди вратарското поле отправи прецизен удар за 1:0.

В 34-ата минута дойде първата по-сериозна атака в полза на „лисиците“. Келечи Ихеаначо, освободи пространство пред себе си в наказателното поле и шутира към долния десен ъгъл, ала Клаудио Браво се намеси своевременно.

През второто полувреме момчетата на Хосеп Гуардиола успокоиха темпото, като диктуваха събитията, а домакините стигнаха до няколко статични положения, при които обаче резултатът остана непроменен.

Реферът даде 8-минутно продължение, в което се случи и един от най-любопитните мигове. В седмата минута съдията отсъди дузпа в полза на шампионите от сезон 2015/16. Демарай Грей нахлу отляво в пеналта на Сити, а Кайл Уокър опита да го блокира. Съдията обаче видя нечиста игра на футболиста на манчестърци, като прецени, че има основания да посочи бялата точка, въпреки че останаха някои съмнения в коректността на решението.

Джейми Варди се нае с изпълнението и изравни – 1:1, вкарвайки мача и в продължения.

В първото продължение Хари Магуайър можеше да направи пълен обрат за Лестър. При центриране от фаул, той се извиси над всички и с глава някъде около точката на дузпата нанесе удар, който обаче излезе в аут.

В 105-ата минута Сити изпълни фаул. Яя Туре застана зад топката, а Бен Хамър плонжира и спаси. Пет минути след това Александър Зинченков пое една отбита топка и от границата на пеналта шутира, но над напречната греда.

При дузпите Илкай Гюндоган, Яя Туре, Нмеча и Габриел Жесус бяха безгрешни за Сити. За Лестър Кристиан Фукс, Хари Магуайър и Иборра демонстрираха висока концентрация, но Джейми Варди и Риад Марез пропиляха своите изстрели и така пратиха манчестърци в следващия етап.