Отборът на Манчестър Сити победи Съндърланд с 2:0 като гост в мач от 27-я кръг на Висшата лига. Точни за „гражданите“ бяха Серхио Агуеро в 43-ата и Лерой Сане в 59-ата минута.

С успеха Сити заема третата позиция във временното класиране с 55 точки и е само на една от втория Тотнъм, който е с 56. Лидер в Англия е Челси, който има 63 точки и мач по-малко. За отбора на Манчестър Сити това бе четвърта поредна победа във Висшата лига, общо пети двубой без поражение в първенството и девети във всички турнири.

Съндърланд, който е последен във Висшата лига с едва 19 точки, поражението бе трето поредно.

Домакините направиха добро първо полувреме и дори можеха да открият резултата. Джърмейн Дефоу удари греда в 20-ата минута на срещата. 34-годишният нападател отправи хубав удар извън границата на наказателното поле, но уцели страничния стълб на вратата на Манчестър Сити, а при добавката Фабио Борини, който бе нахлул в наказателното поле също пропусна да се разпише.

Малко по-късно Били Джоунс опита да намери свободен съотборник в наказателното поле, но защитник на Манчестър Сити се намеси навреме и предотврати опасността в 35-ата минута.

Манчестър Сити поведе на Съндърланд в 43-ата минута на двубоя. Рахийм Стърлинг намери чудесно Серхио Агуеро и той с елегантен завършващ удар порази Съндърланд за 1:0.

В добавеното време на първата част Давид Силва вкара за втори път топката в мрежата на домакините, но попадението не бе зачетено заради засада на Рахийм Стърлинг.

След почивката тимът на Манчестър Сити не се нуждаеше от много време, за да покачи на 2:0. Лерой Сане се превърна в автор на втория гол в 59-ата минута на двубоя.

Само две минути преди това и Давид Силва застраши вратата на Съндърланд, но пропусна. Сане обаче се разписа с отличен изстрел след като получи хубав пас именно от Силва.

Аднан Янузай също внесе напрежение в защитата на домакините в 68-ата минута, когато опита удар с глава, но не успя да реализира.

Съндърланд можеше на намали в 83-ата минута, но попадение на Джърмейн Дефоу не бе зачетено заради засада.

Три минути по-късно Кевин де Брюин стреля опасно, но прати топката край гредата на домакините, а резултатът остана 2:0 в полза на Манчестър Сити.