Отборът на Манчестър Сити не допусна изненада и очаквано отстрани Бристъл Сити от осминафиналите в турнира за Купата на Англия. „Гражданите” се наложиха с 3:0 на „Аштън гейт” в Бристъл и си подпечатаха визите за следващия етап на най-старата надпревара в света.

В основата на успеха на тима на Пеп Гуардиола бе английският национал Фил Фоудън, който реализира две от попаденията. Нападателят откри в 7-ата минута след пас на Рияд Марез отдясно и почти на празна врата нямаше как да сгреши.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Второто попадение в мача, което се оказа и решаващо, за да спре устрема на домакините, падна четвърт час преди края на редовното време. Хулиан Алварес асистира на Фоудън в наказателното поле, който стреля без никакво забавяне. След рикошет в крак на бранител на домакините топката влетя в мрежата на Бристъл за 2:0.

Крайния резултат оформи Кевин де Бройне в 81-ата минута след страхотен удар от дистанция. Белгиецът стреля от близо 23 метра, като успя да насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата и направи безпомощен стража на домакините.

В друг мач от вторник вечер Фулъм надви Лийдс с 2:0 и също продължава напред. Брайтън пък се справи със съпротивата на Стоук Сити, побеждавайки с 1:0 на „Британия”. Изненадата от вечерта бе в Лестър, където „лисиците” отстъпиха на Блекбър Роувърс с 1:2 и отпаднаха от надпреварата.

FT БРИСТЪЛ СИТИ – МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:2

0:1 Фоудън 6', 0:2 Фоудън 74', 0:3 Де Бройне 81'

5 кръг, ФА Къп

Бристъл Сити: О’Лиъри, Танер, Винер, Калас, Принг, Джеймс, Уилямс, Сайкс, Скот, Бел, Уелс

Манчестър  Сити: Ортега, Люис, Аканджи, Диас, Аке, Филипс, Де Бройне, Силва, Марез, Фоудън, Алварес