Исландският национал Гилфи Сигурдсон вече официално е играч на Евертън. За подписа на 27-годишния полузащитник „карамелите“ платиха рекордните за клуба 44.9 милиона паунда на досегашния му отбор Суонси.

"Наистина съм много щастлив, защото ръководството и особено нашият президент Бил Кенрайт направиха всичко възможно, за да го привлечем. В действителност това отне известно време, но най-накрая успяхме да го постигнем. Според мен той е един от най-добрите играчи на своята позиция във Висшата лига и неговото привличане е страхотна новина за нашия тим", заяви мениджърът Роналд Куман.

Самият Сигурдсон също изрази радостта си от новото предизвикателство. "Надявам се, че ще продължава да създавам положения за своите съотборници и да реализирам попадения, за да помогна на тима в преследването на нашите цели. Това е амбициозен клуб, който очевидно се движи в отлична посока. Най-важното нещо сега е да печелим и да вървим нагоре в класирането", сподели исландският национал, който през изминалия сезон се отличи с 9 попадения и 13 асистенции с екипа на Суонси. /БГНЕС