Евертън постигна споразумение със Суонси Сити за исландския национал Гилфи Сигурдсон, който пристига за 45 милиона паунда. 

Сигурдсон, който е на 27 години, ще премине днес медицински тестове на Гудисън Парк и ще сложи подписа си на личния контракт. Според британските медии, Суонси вече е отказвал две оферти на "карамелите" за играча, като винаги са искали поне 50 милиона паунда.

Този играч беше част от Тотнъм в продължение на две години, преди да се присъедини към Суонси. Миналата година за уелсците той вкара 9 гола и направи 13 асистенции, което е най-добрата му статистика в Премиършип.

За Евертън това е рекорден трансфер, като той сваля от върха платените през 2014-а година 31.8 милиона пауннда на Челси за Ромелу Лукаку.

В същия ден Евертън продаде на Уест Бромич ветерана Гарет Бари за неназована трансферна сума. След четири години на Гудисън Парк, както и периоди в Астън Вила и Манчестър Сити, Бари се мести при Дроздовете.

Бари е само на пет мача от възможността да подобри рекорда на Райън Гигс по брой изиграни мачове във Висшата лига, като уелското крило е записал 632 срещи.

"Искам да помогна на новия си отбор. Ще работя здраво заедно с момчетата, за да имаме резултатите, които се искат от нас, заяви Бари, който е изиграл 53 мача за националния тим на страната си. 

Мениджърът на Уест Бром Тони Пюлис вярва, че именно този опитен футболист е човекът, който ще замести напусналия в посока Стоук Сити бивш капитан Дарън Флетчър. Гарет Бари е четвъртото ново попълнение на тима след Джей Родригес, Ахмед Егаци и Чжън Юнин, китайски национал, който обаче веднага е пратен под наем във Вердер (Бремен)./БТА