Ливърпул нанесе първо поражение на Манчестър Сити от началото на сезона във Висшата лига. Мърсисайдци спечелиха с 4:3 домакинството си на „гражданите“ от 23-ия кръг на английското първенство. В мач на изключително високо ниво и много бързи обороти Ливърпул водеше с 4:1 в 68-та минута, а в заключителните секунди на срещата дори можеше да изпусне победата.

Двубоят започна по перфектен начин за Ливърпул, който поведе в резултата в 9-та минута. Фернандиньо не успя да спре Алекс Окслейд-Чембърлейн, който се измъкна между трима футболисти на Манчестър Сити, след което с диагонален удар от около 20 метра вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Едерсон.

Лерой Сане отправи далечен удар в 23-та минута, след което топката рикошира в тялото на Деян Ловрен и премина встрани от левия стълб на вратата на Лорис Кариус.

Фабиан Делф се опита да отнеме топката от Алекс Окслейд-Чембърлейн в 26-та минута и направи шпагат, но получи контузия в коляното. Той получи медицинска помощ от лекарския екип на Манчестър Сити и се опита да продължи участието си в мача, но не успя и бе заменен принудително в 31-та минута от Данило.

Кевин Де Брюин пробва да изненада Кариус с далечен удар в 35-та минута, но вратарят на Ливърпул не бе затруднен и спаси.

Манчестър Сити успя да изравни резултата в 40-та минута, когато Кайл Уокър намери с отличен извеждащ пас Лерой Сане, който финтира първо Джо Гомес, а след това и Жоел Матип. Германският футболист стреля, а Лорис Кариус не се намеси добре и допусна топката да влети във вратата му.

В заключителните секунди на първата част Фернандиньо отправи далечен удар, но той бе неточен и топката излезе в аут.

Манчестър Сити можеше да осъществи пълен обрат в мача в 51-та минута, когато Лерой Сане центрира от корнер в наказателното поле на Ливърпул, където Николас Отаменди стреля с глава, а топката се спря в напречната греда на вратата на Лорис Кариус.

Едерсон увисна много сериозно в 55-та минута и в опита да боксира топката я изпрати в краката на Мохамед Салах, който веднага стреля, но бразилският вратар на Манчестър Сити спаси.

Алекс Окслейд-Чембърлейн финтира Кайл Уокър в 56-та минута, след което стреля, но Едерсон успя да спаси.

Мохамед Салах отправи диагонален удар от тъч линията в 56-та минута, но топката тупна на напречната греда и излезе в аут.

Ливърпул си върна аванса в мача в 59-та минута. Кевин де Брюин загуби топката в половината на Ливърпул. След това Алекс Окслейд-Чембърлейн пусна много добър пас към Роберто Фирмино, който в наказателното поле на Манчестър Сити се пребори с Джон Стоунс и овладя топката, след което технично прехвърли Едерсон и вкара във вратата му.

Садио Мане се възползва от грешка на Фернандиньо в 61-та минута и стреля от дъгата на наказателното поле на Манчестър Сити, но топката срещна левия стълб на вратата на Едерсон и излезе в аут.

Ливърпул увеличи аванса си на 3:1 в 62-та минута. Николас Отаменди сбърка и изпрати топката в Мохамед Салах. Египтянинът подаде към Садио Мане, който навлезе в наказателното поле на Манчестър Сити и с много мощен удар вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Едерсон.

Ливърпул вкара четвърти гол в 68-та минута. Едерсон излезе извън наказателното поле, за да изчисти една топка, но сбърка и я изпрати в краката на Мохамед Салах, който с удар от около 35 метра вкара в опразнената врата.

Жоржиньо Вайналдум отправи далечен удар в 82-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Едерсон. 

Манчестър Сити намали пасива си в 84-та минута. Илкай Гюндоган направи двойно подаване със Серхио Агуеро, след което германецът влезе в наказателното поле на Ливърпул и стреля, но ударът му бе блокиран от Джо Гомес. Отбитата топка попадна в Бернардо Силва, който хладнокръвно реализира.

Манчестър Сити успя да вкара трети гол в първата минута на добавеното време на срещата. Лерой Сане подаде към Серхио Агуеро, който центрира в наказателното поле на Ливърпул, където Деян Ловрен увисна, а Илкай Гюндоган овладя топката на гърди и отблизо вкара във вратата на Лорис Кариус.

Серхио Агуеро се опита да изравни резултата във втората минута на добавеното време на срещата, когато отправи удар от разстояние, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Манчестър Сити претъпя първа загуба от началото на сезона, но остава убедителен лидер в класирането на Премиършип с 62 точки, докато Ливърпул се изкачи на трето място в класирането с 47 точки и по-добра голова разлика от четвъртия Челси, който има същият актив от точки. 

Ливърпул - Манчестър Сити 4:3

1:0 Алекс Окслейд-Чембърлейн 9'

1:1 Лерой Сане 40'

2:1 Роберто Фирмино 59' 

3:1 Садио Мане 62'

4:1 Мохамед Салах 68'

4:2 Бернардо Силва 84'

4:3 Илкай Гюндоган 90+1'

Ливърпул: 1. Лорис Кариус – 12. Джо Гомес, 32. Жоел Матип, 6. Деян Ловрен, 26. Андрю Робъртсън – 23. Емре Джан, 5. Жоржиньо Вайналдум – 21. Алекс Окслейд-Чембърлейн, 11. Мохамед Салах, 19. Садио Мане – 9. Роберто Фирмино

Манчестър Сити: 31. Едерсон – 2. Кайл Уокър, 5. Джон Стоунс, 30. Николас Отаменди, 18. Фабиан Делф – 17. Кевин де Брюин, 25. Фернандиньо, 8. Илкай Гюндоган – 7. Рахийм Стърлинг, 10. Серхио Агуеро, 19. Лерой Сане