Мениджърът на Ливърпул беше изключително щастлив от триумфа на неговия тим в турнира на Купата на Лигата. Мърсисайдци надвиха Челси в невероятно драматичния финал, в който не голове не паднаха след 120 минути игра, а при дузпите вратарят на „сините“ Кепа Арисабалага направи решаващия пропуск при 22-ото изпълнение.

Клоп пък похвали специално 23-годишният страж на „червените“ Куивийн Келехър, който направи много силен мач, а в края реализира и предпоследната дузпа в двубоя.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

„Дори в професионалния футбол трябва да има място за чувства. Куивийн Келехър е младо момче, играе във всички турнири, какво да правя? Аз съм две неща - професионален мениджър и човек, а в този случай спечели човекът. Той го заслужава. На тренировъчния  център имаме стена, върху която са всички вратари, които са спечелили нещо и Куивийн попада в нея, така трябва да бъде. Абсолютно страхотно“, каза Клоп пред „Sky Sports“ след мача.

„Щастлив съм, че хората празнуват нещо подобно. Челси е невероятно силен, сбихме се един с друг. Това е началото, не сме глупави. Трябва да имаме и късмет, какъвто имахме, тъй като можеше да бъде и 5:5“, продължи германецът.

„Сега съм добре, но щях да съм доволен и след 90 минути и 1:0 за Ливърпул, след което се прибираме вкъщи. Радвам се, че хората в такива мрачни времена празнуват нещо подобно. Трябва да работим усилено. Играем отново в сряда, което не мога да повярвам сега. Ще опитаме. Това е домакински мач и ще бъде разтърсващ заради тази вечер“, заяви още Клоп.

Идната сряда Ливърпул приема Норич Сити в мач от 1/8-финалната фаза на другия домашен турнир – ФА Къп.