Уулвърхемптън спечели гостуването си на Лийдс с 1:0 в мач от петия кръг на Висшата лига. Отборът на Нуно Ешпирито Санто заема шестото място в класирането с актив от девет точки, колкото имат Арсенал и Лестър, докато възпитаниците на Марсело Биелса са 10-и със седем пункта.

29 снимки

Домакините стартираха по-активно двубоя и в 7-ата минута Патрик Бамфорд отбеляза гол, но той бе отменен заради засада.

Две по-късно Хелдер Коща поиска дузпа, но главният съдия Дейвид Куут бе категоричен и не показа бялата точка.

Постепенно играта се изравни и Уулвърхемптън погледна по-сериозно към вратата на Лийдс. В 35-ата минута след изпълнение на ъглов удар топката попадна в краката на Раул Хименес, но ударът на нападателя не намери целта.

Пет минути по-късно Родриго можеше да открие резултата, но изстрелът му бе париран решително от Руи Патрисио.

В добавеното време на първото полувреме гостите имаха добра възможност да реализират, но ударът на Даниел Поденс бе отразен от Илан Мелие.

Началото на втората част бе по-добро за Уулвс и в 53-ата минута Ромен Саис намери мрежата на вратата, но и неговото попадение бе отменено след преглеждане на ситуацията с ВАР.

Четири по-късно Даниел Поденс имаше нова страхотна възможност, но Илан Мелие спаси великолепно.

В 70-ата минута нападателят на Уулвърхемптън откри резултата срещу Лийдс. Мексиканецът задържа около границата на наказателното поле и стреля, след което топката бе отклонена от Робин Кох, Илан Мелие бе ззалъган и не успя да реагира и кълбото влетя в мрежата.

Лийдс се втурна в атака и в 83-ата минута Карло Поведа можеше да изравни, но ударът му попадна в тялото на защитник на гостите. До края домакините обсадиха вратата на Руи Патрисио, но португалският страж не бе застрашен.