Шотландската Зала на славата реши в последния момент да премахне от номинациите за новите си членове Пол Гаскойн.

Родената в английския град Дънстън легенда на Рейнджърс бе поставен в листата през миналата седмица, като изявите му с фланелката на „сините” ще останат незабравими за редица поколения. Въпреки това изборът на Газа бе полемичен според много критици, след като има опасения, че неговата особа пак ще се замеси в скандали с домашно насилие, расистки език и сектантство.

„След консултации с председателя и комисията и членове на шотландската Зала на славата, поради редица фактори и опасения, решихме да изключим Пол Гаскойн от тазгодишните номинации в Залата на славата на Шотландия. Неговото здравословно състояние също бе опорна точка за нашето решение към този момент”, пише в становището на членовете на организацията.

Гаскойн е един от най-великите британски футболисти, след като прекара три години на „Айброкс”, където спечели две титли с тима от Глазгоу.

Джим Бакстър, Сър Кени Далглиш и Сър Алекс Фъргюсън са част от имената, които фигурират там и са шотландци. Хенрик Ларсон и Брайън Лаудруп са чужденци, които са окичени със званието.

Тазгодишната церемония ще се проведе в Хемпдън на 21 октомври.