Скандал се е разразил на тренировъчния лагер на Евертън в Португалия. Според източници от клуба всичко е започнало с шега, която е излязла извън контрол, но се е наложило капитанът на отбора Джеймс Тарковски да разделя мениджъра Шон Дайш и Нейтън Патерсън.

Наставникът е опитал да плесне по челото бранителя без да влага сила, но всъщност не е преценил добре силата на ръката си. Това е оставило изумени някои от играчите, като се е наложило Патерсън да напусне мястото, където тимът се храни. След няколко минути всички са били обратно по местата си, Шон Дайш се е извинил за направеното, но персоналът в ресторанта е бил изненадан от случката.

Снимки: Gulliver/GettyImages
56 снимки

Евертън е на 4 точки над зоната на изпадащите, отпадна от ФА Къп и през този уикенд няма двубой от Висшата Лига, защото трябваше да се срещне с Ливърпул в мърсисайдско дерби, но „червените“ се изправят срещу Манчестър Ю в най-стария футболен турнир. Следващият двубой на „карамелите“ е на 30 март срещу Борнемут като гост.

Случката е била в сряда вечер. Според хора, които са гледали тренировките на Евертън в четвъртък и петък атмосферата на терена е била напълно нормална.