Манчестър Юнайтед е определил защитника на Евертън Джарад Брантуайт за една от основните си летни трансферни цели за лятото, съобщава The Mirror. Новият съсобственик на „червените дяволи“ сър Джим Ратклиф, който отговаря за футболните операции в клуба, вече е провел разговори относно трансферните цели и е съставил кратък списък. 21-годишният Брантуайт е начело в този списък, след като е впечатлил скаутите на Юнайтед и мениджъра Ерик тен Хаг, въпреки че има само 31 мача за Евертън в първенството.

Въпреки че бъдещето на Тен Хаг остава неясно след разочароващия втори сезон начело, Юнайтед ще се опита да привлече Брантуайт, дори ако нидерландецът бъде уволнен. На фона на по-строгите правила за финансов феърплей Ратклиф има желание да инвестира в по-млади, местни таланти, които могат да осигурят на Юнайтед максимална възвръщаемост на инвестициите.

Тъй като Рафаел Варан се очаква да напусне „Олд Трафорд“ това лято и бъдещето на Хари Магуайър също не е сигурно, Юнайтед се стреми да подсили централната зона на отбраната.

Брантуайт, който беше привлечен в Евертън от Карлайл през 2020-а година за 1 милион паунда, се превърна в един от най-желаните млади защитници в Европа, като се смята, че Реал Мадрид също го следи. Той подписа нов договор през октомври миналата година до лятото на 2027-а година. Евертън обаче е изправен пред възможно второ отнемане на точки от Висшата лига преди края на сезона, което значи, че „карамелите“ могат да бъдат принудени да продадат част от основните си играчи.

Евертън би искал най-малко 75 милиона паунда за Брантуайт, но Юнайтед ще се опита да намали тази цена до около 50 милиона паунда, като се има предвид все още малкия му опит най-високо ниво. Брантуайт има шест мача за младежкия национален отбор на Англия до 21 години, а сега се очаква да бъде включен и в мъжкия състав на Гарет Саутгейт за първи път.