Мениджърът на Евертън Шон Дайш изрази разочарованието си от това, че на Евертън не е била отсъдена дузпа в началото на второто полувреме от мача срещу Борнемут, загубен от „карамелите“ с 1:2. Нападателят на Евертън Доминик Калвърт-Люин получи топката в наказателното поле и след това изглеждаше, че е съборен от Тайлър Адамс. Съдията Сам Барот отхвърли претенциите, а арбитърът на ВАР Майкъл Оливър не се намеси.

Дайш обаче не бе доволен от отсъждането.

"Не мисля, че бе правилно! Не съм наясно как не получихме дузпа за нарушение срещу Калвърт-Люин. Всички се почесваме по главите след доста от отсъжданията на VAR този сезон. Не знам как се е стигнало до тази ситуация. Но не съм само аз. Виждал съм достатъчно отсъждания, дадени този сезон, когато хората казват:" Ами, имаше контакт ". Но в този случай наистина имаше контакт. Истински ритник дори. Как така не се дава? Сигурен съм, че ще ми дадат някакво странно тълкуване на това", заяви след срещата недоволният наставник на Евертън.

Един от експертите на УЕФА и бивш съдия в английския футбол Кийт Хакет написа в социалната мрежа „X“ интересен коментар, който подкрепя мнението на Шон Дайш.

„Евертън бе на грешната страна на поредното лошо решение. Съдията Барът каза "не", когато Калвърт Люин от Евертън беше очевидно спънат. VAR-арбитърът Oliver отново не успя да помогне на своя колега. Хайде, Майкъл, върши си работата. Това беше фаул и наказателен удар. Оставихте колегата си да сгреши“, написа Хакет.

Първото полувреме на мача Борнемут и Евертън завърши 0:0, а в началото на второто дойде и спорната ситуация. После Доминик Соланке вкара 16-ия си гол във Висшата лига за сезона, за да даде преднина на домакините, а Бето изглеждаше, че е спечелил жизненоважната точка за Евертън, когато се възползва от грешка на вратаря на Борнемут Нето в 87-ата минута. С това обаче драмата не свърши. Когато срещата влезе в добавеното време Адам Смит центрира, топката се отклони от гърдите на Шеймъс Коулман и влезе във вратата, с което домакините спечелиха мача.

Нападателят на Евертън Доминик Калвърт-Люин не е вкарвал гол в 23 мача във всички турнири.