Важни двубои очакват Евертън през следващите седмици. „Карамелите“ изобщо не са сигурни за своето оцеляване във Висшата лига, а точно след международната пауза за Шон Дайш и компания предстои гостуване на Борнемут.

След тежката визита на южния бряг, за Евертън предстои още един труден тест, пътуване до английския североизток и среща с Нюкасъл. Сега, защитникът на тима от Мърсисайд, Нейтън Патерсън, изрази своето твърдо намерение да се пребори за титулярното място в отбора. Напоследък, нещата за шотландския национал обаче, не изглеждат никак добре, като той е играл едва 9 минути, в последните 8 двубоя на Евертън. Въпреки това, бившият футболист на Рейнджърс не смята да се предава и е твърдо решен да се докаже пред Шон Дайш.

„Желанието ми е да играя повече и не съм доволен от това, което се случва. Прекалено рядко получавам възможности за изява, но  не съм човек, който лесно се отказва и ще се предаде пред трудностите. Напротив, амбициран съм да тренирам още по-упорито и искам да покажа на мениджъра, че може да разчита на мен. Ще чакам търпеливо своя шанс, и се надявам, че ще заслужа мястото си в титулярния състав, въпреки огромната конкуренция в клуб като Евертън“, каза Патерсън.