Отборът на Лестър бе победен с 1:2 от четвъртодивизионния Нюпорт Каунти в мач от третия кръг на ФА Къп и отпаднаха от турнира.

Седмият във Висшата лига Лестър имаше няколко шанса да се справи със съперника си, но не успя да вкара повече от едно попадение.

Така Лестър последва съдбата на друг елитен тим - Фулъм, който днес също отпадна от четвъртодивизионен съперник в третия кръг на ФА Къп, а именно - Олдъм Атлетик също с 1:2.

Домакините от Нюпорт поведоха още в 10-ата минута на мача чрез Джамил Мат, след като малко преди това Рашид Гезал стреля в ръцете на стража на домакините.
Мат засече с глава отлично центриране към него в наказателното поле на "лисиците".

До почивката и двата тима имаха възможости, от които не успяха да се възползват.

Келечи Ихеаначо застраши вратата на домакините в 52-ата минута, а в 54-ата Марк Олбрайтън удари греда.

Въпреки натиска си, Лестър успя да изравни за 1:1 чак в 82-ата минута. Рашид Гезал с удар от движение върна "лисиците" в мача.

Само три по-късно обаче, Нюпорт Каунти получи правото да изпълни дузпа за игра с ръка и Падрейг Амонд бе точен за 2:1 и домакините продължиха да мечтаят за краен успех.

Футболистите на Лестър не успяха да вкарата ново попадение и поне да стигнат до преиграване, отпадайки от турнира за Купата на Футболната Асоциация в Англия.