Вратарят на Лестър Каспер Шмайхел отново разказа за спомените си от вечерта, в която собственикът на клуба Вичай Шривадханапрабха катастрофира с хеликоптера си. Заедно с него смъртта си намериха още четирима души от екипа му.

Стражът стана очевидец на инцидента и се опитал да стигне до мястото, но полицията не му позволила да стигне до хеликоптера.

Отборът на Лестър, заедно с треньора и представители на щаба, отпътуваха за Тайланд, където се провежда погребението на собственика на тима. Церемонията ще продължи близо седмица.

„Бях на терена и му помахах с ръка, когато излетя. Всичко видях с очите си. Тези спомени винаги ще останат в мен. Но около мен има добри хора, които са готови да ме подкрепят“, сподели стражът.

„Вичай ни обедини вътре в отбора. Той привнесе цяла култура. Ние всички станахме едно семейство и ще останем такива след неговата трагична смърт“, добави Шмайхел.

„За нас не е важно каква позиция заема човекът в клуба. Играч, треньор, охранител, асистент – всички са пълноправни членове на семейството“, добави Каспер Шмайхел.

Датският страж пристигна в Лестър през 2011 година, а през същото лято Вичай Шривадханапрабха закупи клуба. От този момент Каспер Шмайхел записа 300 мача за Лестър и стана шампион през 2015/16.