Легендарният страж на Манчестър Юнайтед от близкото минало Петер Шмайхел за пореден път се изказа в подкрепа на временния мениджър Оле Гунар Солскяер. По думите на датчанина бившият играч на „червените дяволи” е успял да върне позагубената култура, присъща на клуба.

Юнайтед все още няма загуба на домашната сцена под ръководството на норвежкия специалист, привлечен през декември след уволнението на Жозе Моуриньо. В 10-те си шампионатни мача със Солскяер начело тимът допусна само две ремита – срещу Бърнли и лидера в класирането Ливърпул.

„Хубаво е да видя отново манталитета на Манчестър Юнайтед, културата, идентичността на този отбор. Само един поглед върху резултатите ви показва колко важен е Солскяер”, заяви Шмайхел.

„Можете и да твърдите, че за него това е безплатно возене, защото договорът му е краткосрочен и тепърва работата му предстои да бъде оценявана, както и дали той заслужава поста за постоянно. Вече обаче е ясно, че той може да продължи и освободи този отбор, да го накара да атакува и да се забавлява, да ангажира хора в атака и да търси отбелязването на голове.”

„Малко по-лесно е да сториш това, когато нямаш нищо за губене. Ако загубиш мач, не се прощаваш с поста си, защото си там само временно. Солскяер обаче сам се превърна във фаворит за позиция като постоянен мениджър. Той се справя невероятно добре”, заключи Шмайхел.