Вратарят на Лестър Каспер Шмайхел написа трогателно писмо до загиналия собственик на клуба Вичай Сривадханапрабха .

Шмайхел е очевидец на катастрофата с хеликоптера, при която загина Сривадханапрабха.

Датчанинът е очевидец на случилото се и първи е изтичал до мястото на инцидента, а след него са пристигнали охранители.

60-годишният бизнесмен намери смъртта си в катастрофа с хеликоптер, който в събота се разби до стадиона „Кинг Пауър Стейдиъм”. Сривадханапрабха е бил един от петимата пасажери, които загубиха живота си.

Ето какво пише в личното писмо на Каспер Шмайхел: 

Скъпи господин президент,

Не мога да повярвам, че това се случва. Толкова съм разбит и съкрушен. Просто не вярвам в това, което видях онази нощ. Изглежда напълно нереално.

Трудно ми е да опиша какво значихте за града и футболния клуб Лестър. За инвестициите всички знаят. Но има много повече. Вие бяхте загрижен за всички, за цялата общност. Безкрайните ви жестове на подкрепа за местните болници са незабравими.

Не съм срещал човек като вас. Толкова отдаден, работещ постоянно, деликатен и щедър. Намирахте време за всеки. Няма значение кой беше. Възхищавах ви се като лидер, баща и човек.

Променихте футбола завинаги. Дадохте надежда на всеки, че невъзможното може да стане възможно. Не само на нашите фенове, а на всеки запалянко в света. Колко хора могат да кажат, че са постигали това?

Когато ме привлякохте през 2011-а, казахте ми, че ще сме в Шампионската лига до шест сезона. Вдъхновихте ме, аз повярвах.

Накарахте ме да се чувствам така, че нищо да не ми се вижда невъзможно. Без вас и семейството ви, нищо от постигнатото в Лестър нямаше да се случи.

Дадохте ми изживявания, които се случват само във фантазиите. Сбъднахте мечтите ми.

Най-горд съм от това, че бях част от вашата визия и това семейство, което създадохте. Този град и клубът са семейство. Благодарение на вас. Вечно ще ви бъда благодарен за това.

Сърцето ми се къса при мисълта, че повече няма да ви видя в съблекалнята, че няма да си говорим отвън, преди да изляза за загрявката ми. Разговори за всичко и... нищо. Че няма да се посмеете с момчетата, да заразите с усмивката си отбора.

Ние всички имаме отговорност от днес да ви почетем. Трябва да останем заедно, да се държим здраво един за друг и да подкрепим най-близките ви хора в този ужасен момент.

Искахте най-доброто за нас, имахте визия за този клуб. Трябва да уважим това като продължим да даваме всичко на терена и да сме здраво скрепеното семейство, което вие построихте.

Няма как да разберете колко много значите за мен и моето семейство.

За мен бе чест и привилегия да съм малка част от живота ви.
#TheBoss

Скромен, щедър, загадъчен - кой беше трагично загиналният шеф на Лестър?

Футболисти и фенове на Лестър страдат за Сривадханапрабха​

Властите в Англия обявиха имената на жертвите на трагедията в Лестър

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kasper Schmeichel (@kasperschmeichel) on