Легендата Алън Шиърър коментира постижението на Хари Кейн, който подобри именно неговия рекорд за най-много голове в Премиършип за една календарна година.

Шиърър във възторг от Кейн и подобрения му рекорд

Шиърър не скри, че е голям фен на голаджията и според него няма как той да не бъде пожелан от Реал Мадрид и Барселона. Той обаче не смята, че подобен трансфер е сигурен.

"Не мисля, че е неизбежно. Неизбежно е, че те ще звънят и ще питат, защото той е много добър и не би изглеждал лошо в който и да е от тези отбори."

Исторически мач за ХеттриКейн

Ширър прекара 10 години в родния си Нюкасъл, но така и не успя да спечели трофей. Затова той сподели, че "знае повече от повечето хора" какво би значело за Кейн да спечели нещо с Тотнъм.

"Ако Тотнъм печели трофеи, това е неговият клуб. Това е голямо предимство за Тотнъм. Когато играех за Нюкасъл 10 години, имах оферти преди и по време на престоя ми, но исках да остана в моя клуб."

"Това може да е голяма аларма за Тотнъм след 2-3 години, ако не са спечелили трофей, а формата му продължава да е такава. Тогава той ще трябва да взима голямо решение, защото съм сигурен, че големите момчета ще го потърсят."