Борусия Дортмунд и Челси са си стиснали ръцете за нападателя Миши Батшуай, съобщава "Би Би Си. Според британското издание белгиецът ще премине под наем при "жълто-черните" до края на сезона. 

Арсенал прие офертата на Челси за Жиру, Батшуай отива в Борусия Д

Това означава, че на практика трансферът на Пиер-Емерик Обамеянг в Арсенал вече е уреден, като преди минути "Sky Sports" информира, че нападателят от Габон вече минава медицински прегледи. 

Също така преотстъпването на Батшуай само по себе си дава заявка, че Челси вече му е намерил заместник. От няколко дни насам се шуми усилено, че "сините" са хвърлили око на Оливие Жиру и в крайна сметка сделка май ще има. 

Батшуай блесна с изявите си по време на мача за ФА Къп срещу Нюкасъл в неделя. Нападателят вкара две от попаденията за лондончани, които бяха и първите му през сезона.

Към 11.30: Обамеянг минава медицинските прегледи в Арсенал

Иначе Батшуай така и не успява да намери своето място сред титулярите на Антонио Конте, въпреки че италианският специалист често разчита на него, особено при проблеми с контузени футболисти. През настоящия сезон e започнал от първата минута в само 3 от общо 12 мача, в които е взел участие.