Отборът на Шефилд Юнайтед записа комфортна победа с 2:0 като гост на Питърбро Юнайтед в двубой от 29-ия кръг в Чемпиъншип.

„Остриетата“ бяха по-добрия тим на терена през целия двубой и имаха положения за още попадения. Най-чистата ситуация през първото полувреме беше в 25-ата минута, когато опасен удар на Били Шарп беше избит от вратаря на домакините Свен Андреас Бенда.

Гостите поведоха в 54-ата минута, когато Оливър Норууд бе намерен в наказателното поле, който игра с топката, получи се рикошет в играч на Питърбро, след което се озова в Шарп. Нападателят нанесе хубав удар с десния крак и намери долния ляв ъгъл на Бенда – 0:1.

Второто попадение падна в 81-ата минута. След центриране от корнер на далечната греда топката беше свалена от Крис Башам в малкия пеналт, където се отклони от крака на нападателят домакините Калъм Мортон и попадна във вратата за крайното 0:2.

С нози успех Шефилд събра 39 актив и се настани на 11-ата позиция, докато Питърбро остава в опасната зона, на 22-о място, с 20 точки и на две от спасителната зона.