Манчестър Сити няма гарантирано място в Английската футболна лига, ако бъде изхвърлен от Висшата лига, според различни публикации.

Действащите шампиони са с несигурно бъдеще, тъй като са изправени пред над 100 обвинения, свързани с предполагаеми нарушения на финансовите правила, датиращи от сезон 2009/10. След съобщението от Висшата лига, след четиригодишно разследване, клубът отвърна на удара със силно изявление, отричайки всякакви неправомерни действия и настоявайки, че обвиненията са изненада.

20 снимки

Има широкообхватни санкции, пред които Манчестър Сити може да се изправи, вариращи от глоби до отнемане на точки и дори изключване от Висшата лига. Сега независима комисия ще изслуша обвиненията и ще определи изхода.

ВИЖТЕ КАКВИ СА ЗАПЛАТИТЕ НА ИГРАЧИТЕ В МАНЧЕСТЪР СИТИ ТУК!

Ако най-тежкото наказание бъде дадено на шесткратните шампиони на Висшата лига, бъдещето им ще е несигурно. The Telegraph съобщава, че английската футболна лига, която включва 72-та отбора в Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2, няма да бъде задължена да приеме Манчестър Сити в своята структура. Независимият орган, който ще вземе решение за съдбата на "гражданите", има властта да изгони, а не да измести. Това означава, че може да създаде проблеми за английската футболна лига.

Те не могат да имат повече от 72 отбора и може да се наложи промяна на правилата, за да бъдат допуснати. Бившият собственик на Кристъл Палас, който бе начело на "орлите" в периода 2000-10 г., Саймън Джордан обаче не вярва, че най-тежките наказания ще бъдат дадени на Сити. "Не мисля, че това ще се случи. Не смятам, че ще бъдат изгонени от лигата. Не мисля, че топките на Висшата лига биха били толкова големи. Ако ги намерят за виновни, тогава ще им отнемат точките, но не мисля, че ще ги изгонят от лигата", каза той пред talkSPORT.