Изпълнителният директор на Саутхемптън Мартин Семенс се надява, че сезонът във Висшата лига ще може да завърши до края на юни, потвърждавайки, че неговият отбор има цели. Професионалните мачове в Англия, включително и елита, бяха спрени най-рано до края на Април поради разразилата се в световен план пандемия от коронавирус и все още има шанс липсата на футбол от Англия да продължи.

УЕФА реши да отложи ЕВРО 2020 до следващото лято, като така остави „отвор” на всички лиги в Европа да завършат кампаниите си, след като премахнаха континенталната надпревара. Ливърпул пък е убедителен лидер за титлата, като само две победи са нужни на мърсисайдци, за да триумфират за 19-и път в своята история с трофея.

Все още има някои предизвикателства за преодоляване, но директорът Семенс смята, че удължаването на договорите на играчите за няколко седмици след края на юни не би следвало да е трудна задача и призна надеждите си, че кампанията трябва да приключи.

„Дано да изиграем мачовете до края на юни, така ще е най-добре за всички”, каза той пред BBC Radio.

„Веднага, след като преминем тази дата, се появяват онези предизвикателства, с които ще трябва да се справим. Ако приключим сезонът до 15-и юли, то тогава няма да има пречки, но дори и да се прескочи тази дата, то не мисля, че ще е проблем за 2-3 седмици. Ще се заплати нужното на играчите, за да може той после да си търси нов клуб”, каза директорът на „светците”.

„Дано да не се разрасне още повече коронавируса и да не компроментираме тази кампания. Всичко, което трябва да направим, е да кажем, че всички играем това, което трябва на определени дати, което не ми се вижда да е сложно. Ще има ефект върху трансферния прозорец, както и на бюджетите в цяла Европа, но за нас като бизнес модел това не ни влияе, тъй като трябва да сме способни да се справим”, каза още Семенс.