Собственикът на Мидълзбро Стив Гибсън се разгневи на желанието от Челси предстоящия мач между двата тима да се играе на „затворени врати“.

Причината за това искане от лондончани е, че те нямат възможност да продават билети на своите фенове в следствие на рестрикциите, наложени от Великобритания спрямо клуба, след като до съвсем скоро Челси бе собственост на Роман Абрамович.

Още по темата:

Първият удар по Челси е факт - не може да си плати гостуването на Мидълзбро

Все пак руснакът се оттегли от клуба, а Премиър лийг го изхвърли като директор на „сините“, но санкциите спрямо отбора от „Стамфорд Бридж“ въобще не се смекчават.

Гибсън назова като „жалко“ желанието от Челси мачът с Боро от четвъртфиналите за ФА Къп да се играе без публика, след като „19 години корупционните пари в отбора са движели Челси към успехите във футбола“.

Gulliver/GettyImages
70 снимки

„Не мога да повярвам. Спортна почтеност и Челси? Тези две неща не принадлежат в едно и също изречение. В продължение на 19 години техните корупционни пари подхранваха успехите им. Това, което четем и слушаме последните дни, е жалко“, коментира важният човек в отбора от "Ривърсайд".

„Всички заинтересовани страни са добре запознати с причините, поради които Челси е санкциониран и че това няма нищо общо с ФК Мидълзбро. Да се предполага, че нашият клуб и нашите фенове трябва да бъдат наказани, е не само крайно несправедливо, но и неоснователно. В момента очакваме официално известие от ФА за следващите стъпки, но бъдете сигурни – Мидълбзро ще се противопостави яростно на действията от Челси“, констатира още Гибсън.