Томас Тухел призна, че Челси няма възможност да си позволи да пътува със самолет за предстоящия четвъртфинал от ФА Къп срещу Мидълзбро.

„Замразените“ активи на Роман Абрамович в следствие на санкциите от британското правителство спрямо руснака направиха така, че Челси разполага със само 20 хиляди паунда, с които да оперира по време на гостуванията си. По този начин „сините“ остават без решение за чартърен полет, като алтернативата да пътуват до суровия север е с автобус. Разстоянието от столицата до Ривърсайд и обратно е 870 километра и се изминава за 10 часа.

Gulliver/GettyImages
70 снимки

Челси пътува до Франция за реванш от осминафиналите в Шампионска лига срещу Лил, но тази визита е била организирана преди да влязат в сила рестрикциите спрямо клуба., така че първото гостуване, което е афектирано от събитията, е предстоящата събота с Боро.

„Искаме да намерим решение, тъй като искаме да играем всичките си мачове“, обясни германецът на брифинг преди дуела с „песовете“.

„Не е въпрос на лукс да пътуваш със самолет. Ние сме професионален отбор и искаме да играем и двата си мача, между които има два дена почивка. Има голям шанс от травми, ако пътуваме с автобус“, обясни още Тухел.

От Челси използваха и официалния си сайт да изразят огорчението от факта, че не могат да продават и билети за срещата с втородивизионния отбор, след като и това звено е запорирано от правителството на Великобритания, включително и продажбата на фенски артикули от клубния магазин.