Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес приветства завръщането на Педри и Френки де Йонг в състава на каталунците след като полузащитниците вече са готови за игра. Педри не е играл за Барселона от равенството 2:2 с Манчестър Юнайтед в Лига Европа през февруари. Очакваше се той да се върне на терена за срещата с Реал Мадрид в Ла Лига през миналия месец, но възстановяването му се забави и той пропусна общо 11 мача за Барселона.

Френки де Йонг не игра в четири срещи за каталунския гранд.

„Педри ще ни помогне, а също и Френки. Те са много важни за отбора, въпреки че изиграхме добри мачове и без тях“, коментира Шави.

„В крайна сметка е важно да следваме плана си за даден мач. Представихме се добре без някои ключови състезатели. Педри комбинира отлично с Роберт Левандовски, така че завръщането му е добра новина“, добави наставникът на Барселона.

„Имаме важно предимство в Ла Лига и трябва да се възползваме. Вината ще бъде наша, ако не успеем да спечелим титлата. За нас вече всеки мач е като финал. Ако победим Атлетико, ще ги елиминираме като съперник за трофея. В добра ситуация сме, но не можем да се отпускаме. Чака ни труден двубой, защото Атлетико Мадрид е най-добрият отбор в първенството в момента“, каза Шави Ернандес преди дербито с мадридчани в неделя.

Автор: Кремена Младенова/БТА