Президентът на Английската футболна лига (ЕФЛ) Рик Пари потвърди, че всички двубои от Чемпиъншип, Първа лига и Втора лига вероятно ще се завърнат при закрити врати.

Той каза още, че има планове оставащите срещи до края на кампанията да бъдат излъчени на живо по телевизията или онлайн. Сезонът в ЕФЛ е преустановен от началото на март поради пандемията от коронавирус и все още няма яснота кога ще бъде подновен. „За да ви дам честна оценка на настоящата ситуация – остава неясно дали двубоите ще бъдат подновени със или без зрители по трибуните. Моля ви, имайте предвид, че сте повече от добре дошли на стадионите, когато обстановката се нормализира“.

„Приносът ви за усещането по време на мачовете и атмосферата, създадена по трибуните е нещо, което никога не трябва да приемаме за даденост. За съжаление, не мога да ви кажа днес кога футболът ще бъде подновен, въпреки че когато и да се случи това, вероятно ще бъде при закрити врати. И докато сме, за жалост, без присъствието на десетки хиляди привърженици, които преминават през пропусквателните пунктове всяка седмица, продължават плановете за излъчване на всички мачове по телевизията или онлайн. Ще ви информираме допълнително, когато стане ясно кога ще подновим първенствата“, сподели той в отворено писмо до феновете.

Пари добави, че основната цел е завършване на шампионатите. „Със или без фенове, успешното завършване на сезон 2019/20 остава наша основна цел, за да гарантираме интегритета на нашите състезания. Това, разбира се, означава, че няколко фактора – включително това кога, къде и в какъв времеви диапазон ще се изиграят двубоите – трябва да бъде взето под внимание в съответствие с правителствените мерки. Подобни фактори също трябва да бъдат взети под внимание, когато се стигне до консенсус относно тренировки и проби, и не на последно място – подходящото ниво на медицински ресурси и създаване на ефективен и ефикасен медицински протокол в деня на мачовете“, завърши той.