Сериозен скандал е на път да избухне в Англия заради кризата с коронавируса и най-вече заради това, че вече редица клубове прибягнаха до намаляване на заплатите на своите играчи и персонал. Някои от тях доброволно се решиха на тази стъпка, докато други бяха принудени от ръководствата на своите отбори.

В изявление в четвъртък вечер, Асоциацията на професионалните футболисти в Англия повдигна въпроса и призова клубовете да не предприемат подобна мярка.

“Наясно сме с обществените настроения, че играчите трябва да плащат заплатите на останалите служители. Въпреки това обаче, нашата позиция е, че в бизнеса, ако клубовете могат да си позволят да плащат заплатите на играчите и служителите, то те трябва да го направят”, пишат от Асоциацията на професионалните футболисти в Англия.

Финансите на почти всички клубове на Острова са поставени под сериозен натиск поради факта, че в момента футбол не се играе и реални приходи липсват.

В последните дни в Англия бе проведена анкета, в която 92% от взелите участие смятат, че футболистите трябва да намалят заплатите си по време на кризата с коронавируса, за да могат останалите да получават своите възнаграждения.