Селекционерът на арменския национален отбор по футбол Артур Петросян защити Хенрих Мхитарян след трансфера му от Манчестър Юнайтед в Арсенал. Според наставника офанзивният халф не е пасвал на „негативния футбол”, изповядван от Жозе Моуриньо, и скоро ще смълчи критиците.

46-годишният Петросян доста време държеше първото място във вечната голмайсторска листа на арменския национален тим, преди Мхитарян да го задмине през 2013 година. В съвременната ера арменците не разполагат с по-голяма звезда от 29-годишния халф, който е в очакване да направи дебют за „топчиите”.

Венгер: Още не знам кога ще дебютира Мхитарян

„Според мен Хенрих имаше проблем с мениджъра на Юнайтед”, заяви директно Петросян. „В Арсенал нещата ще бъдат по-различни и той няма да попадне в същата ситуация. Върху плещите му няма да пада толкова напрежение относно дефанзивната част от играта.”

„Арсен Венгер обича играчите му да показват по-хубав футбол. Смятам Венгер за по-подходящ по отношение на Хенрих. Ние сме доволни от този трансфер. Неговият стил на игра пасва повече на Арсенал.”

„Говорил съм си с Мики, но не мога да ви разкрия естеството на тези разговори, защото това е нещо между мен и него. Мога обаче да ви споделя моите впечатления, че той не беше доволен от Моуриньо. Смятам, че той може да се справи много добре във Висшата лига. Сега може да продължи в добро настроение. Винаги е бил сред най-добрите във Висшата лига, но под ръководството на Арсен Венгер ще стане дори по-силен.”

Мхитарян ще играе с два номера в Арсенал

„Смятам, че феновете на Манчестър Юнайтед го харесваха.  Считам това за знак, че той е постигнал нещо в този клуб. Аз не съм доволен от решението на Моуриньо да не го пуска, но това е неговият клуб, неговият отбор. Той знае какво иска да вижда на терена. Хубаво за Мики е, че си тръгна”, добави Петросян.