Саутхемптън се измъкна от зоната на изпадащите в английското първенство по футбол, но пропусна златна възможност да поведе с две точки на първия под чертата Суонси Сити. "Светците" допуснаха гол в последните секунди срещу Евертън и мачът завърши наравно 1:1.

Саутхемптън беше по-добрият отбор на терена през по-голямата час от мача и стигна до гол в 56-та минута. Тогава Седрик Соарес напредна по крилото и центрира на далечна греда за Нейтън Редмънд, който стреля с глава и топката мина между краката на Джордан Пикфорд за 1:0. Това бе първи гол на Редмънд във Висшата лига този сезон след отправени 40 удара към противниковите врати. 

Евертън изравни в шестата минута на добавеното време. Том Дейвис получи топката пред наказателното поле на гостите и стреля, а тя се отклони от тялото на Уесли Хьод и влезе в мрежата на Саутхемптън за 1:1.

Следващият мач на "светците" е директна битка за оцеляване срещу Суонси, но и двата отбора имат по още една среща през уикенда. Иначе те са равни в класирането с по 33 точки.

Уест Бромич пък дебне от задна позиция с две по-малко и все още има шанс да задмине и двата отбора. Евертън е на осмо място с 48 точки.