Саутхемптън е отправил молба към Висшата лига на Англия повече мачове на „светците” да не биват реферирани от Майк Дийн. Това се случи часове, след като южняците загубиха с 0:9 от Манчестър Юнайтед, а проблемът на Саутхемптън е вторият червен картон, който бе получен от бранителя Ян Беднарек.

Още по темата:

Враг на Саутхемптън със зловеща гавра към "светците"

Дежа вю: Ман Юнайтед унижи с 9 Саутхемптън

Клубът от „Сейнт Мерис” също така е пожелал и Лий Мейсън, който бе четвърти съдия по време на срещата на „Олд Трафорд” да не съдийства техни срещи. Мейсън бе главен съдия по време на спорната загуба на Саутхемптън от Астън Вила с 0:1.

Червеният картон за Беднарек пък бе втори в мача за отбора на Ралф Хазенхютъл, след като Антони Марсиал се свлече в наказателното поле за дузпа в 86-ата минута. Реферът Дийн даде наказателен удар за „червените дяволи”, макар повторенията да не убедиха в правотата на решението му, макар съдията да отиде до видеомониторите и да прегледа отново ситуацията на забавен каданс.

27 снимки

„Марсиал дори ми каза, че това не е фаул”, пък каза полският национал Беднарек, който участва в изравнената най-тежка загуба в историята на отбора във Висшата лига.