Манчестър Юнайтед унижи по страховит начин Саутхемптън, постигайки домакинска победа с 9:0 в двубой от 22-рия кръг на Висшата Лига. Аарън Уан-Бисака и Маркъс Рашфорд отбелязаха първите две попадения в срещата. Ян Беднарек си отбеляза автогол, а Единсон Кавани вкара 4-ти до края на първата част. Антони Марсиал и Скот Мактоминей направиха резултата 6:0. Крайното 9:0 беше оформено от Бруно Фернандеш, Антони Марсиал и Даниел Джеймс. През миналия сезон Лестър също нанесе поражение с 9:0 на Саутхемптън. 

27 снимки

Двубоят започна по кошмарен начин, след като 19-годишният дебютант, Александър Янкевитц, си изкара директен червен картон след много груб фаул в средата на терена. 

"Червение дяволи" поеха контрол върху топката и момчетата на Солскяер се възползваха от предимството си още в 18-та минута. След многоходова комбинация Люк Шоу намери захождането към задната греда на Аарън Уан-Бисака, а англичанинът не сбърка за 1:0. 

В 25-та минута домакините успяха да добавят второ попадение. След нова серия комбинации по левия фланг, Гринууд успя да намери Рашфорд на точката на дузпата, а звездата на "червените дяволи" не сбърка за 2:0. 

Обстрелът по посока вратата на гостите продължи, като Алекс Макарти трябваше да парира удари на Грийнууд и Шоу. В 34-та минута обаче той беше безпомощен, след като Ян Беднарек си отбеляза автогол за 3:0.

Головете не изглеждаше, че ще спрат скоро обаче. В 39-та минута Единсон Кавани получи изящно центриране от страхотния Люк Шоу, за да забие четвърти пирон покрай Алекс Макарти. 

В началото на втората част гостите стабилизираха представянето си и дори видяха как техен гол беше отменен заради засада. Че Адамс си помисли, че е отбелязал, но след проверка с ВАР се оказа, че той е бил на сантиметри за последния човек в отбраната на домакините. 

В 69-та минута беше ред и за 5-то попадение за домакините. След продължителна атака Бруно Фернандеш намери с чудесен извеждащ пас Антони Марсиал, който с мощен изстрел направи резултата 5:0. 

Само две минути по-късно като гомайстор се отчете и Скот Мактоминей, а "светците" започваха да усещат приближаващо се поражение, близко до резила с 0:9 от преди година. В 74-та Марсиал пропусна страхотен шанс да направи 7:0, изпускайки сам срещу Алекс Макарти. 

В последните 5 минути на мача нещата сдобиха ище по-съкрушителен вариант за гостите. Бруно Фернандеш вкара от дузпа за 7:0, а Ян Беднарек беше изгонен с директен червен картон. Секунди по-късно Антони Марсиал направи резултата 8:0 срещу деветимата от Саутхемптън. 

Манчестър Юнайтед - Саутхемптън 9:0

1:0 - Аарън Уан-Бисака (18)

2:0 - Маркъс Рашфорд (25)

3:0 - Ян Беднарек (34, авт)

4:0 - Единсон Кавани (39)

5:0 - Антони Марсиал (69)

6:0 - Скот Мактоминей (71)

7:0 - Бруно Фернандеш (87)

8:0 - Антони Марсиал (90)

9:0 - Даниел Джеймс (90+3)

Ето и съставите на двата тима: 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, Мактоминей, Фернандеш, Грийнууд, Рашфорд, Кавани;

Саутхемптън: Макарти, Рамзи, Беднарек, Стивънс, Бертранд, Армстронг, Праус, Янкевитц, Дженепо, Ингс, Адамс;